Liefdevol-Fotografie-bruiloft-M&M-blog-1

Wanneer trouwfoto’s maken tijdens jullie bruiloft?

Als trouwfotograaf wil ik jullie graag de do’s meegeven voor het plannen van het maken van de trouwfoto’s (shoot ofwel trouwreportage). En wat is het beste moment om trouwfoto’s te maken? En wat is handig om rekening mee te houden? Let’s start!

Do’s:

Plan voldoende tijd in

Zorg ervoor dat er voldoende tijd is ingepland voor de shoot. Dit helpt om haast te voorkomen en kunnen jullie lekker genieten van het moment. Ook geeft het mij de mogelijkheid om creatieve foto’s te maken. Ik adviseer minimaal 1-1,5 uur tijd te nemen voor de shoot (exclusief reistijd). Houd daarnaast rekening met reistijd naar verschillende locaties en eventuele onvoorziene omstandigheden.

Tijdstip plannen

Plan de shoot het liefst begin of einde van de dag in. Dit is kort na zonsopgang of voor zonsondergang. Hier is het licht zachter en warmer. Óf jullie kunnen ervoor kiezen om hem op te splitsen. En dus 2x een shoot te doen. 

Neem tijdens golden hour (einde dag) een momentje samen. Het licht is op dit moment erg mooi. Per maand verschilt het tijdstip van golden hour. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek aan mij wanneer dit is op jullie trouwdag. Dan plannen we ‘m samen in de dagplanning! Zo heb je overdag en aan het einde van de dag een momentje. 

Als jullie ervoor kiezen om de foto’s voor de ceremonie te maken, moet je ervoor zorgen dat jullie genoeg tijd hebben om je op te frissen voordat de ceremonie begint.

Kies een mooie locatie

Kies een locatie voor de fotoshoot die past bij jullie stijl en persoonlijkheid. Of het nu een schilderachtig landschap is, een historische locatie of een plek met emotionele betekenis, een mooie locatie draagt bij aan prachtige foto’s. Ik heb ook genoeg mooie plekjes in mijn notities!

Communicatie is key

Communiceer met mij over jullie wensen, voorkeuren en eventuele speciale verzoeken. Dit helpt mij om ervoor te zorgen dat ik de momenten vastleg die voor jullie het belangrijkst zijn.

Dat waren ze voor nu! Hebben jullie al een dagplanning? En vanaf welk moment zouden jullie een trouwfotograaf willen? Ik vertel hier meer over de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Wanneer trouwfoto’s maken tijdens jullie bruiloft?