Liefdevol-Fotografie-newbornshoot-Odin-blog-4

Wanneer een newbornshoot plannen?

Het verwelkomen van een nieuw lid in de familie is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Een newbornshoot is een geweldige manier om deze kostbare tijd vast te leggen en te koesteren voor de komende jaren. Maar wanneer plan je een newbornshoot? En is er een beste moment voor de fotoshoot? Ik heb een paar tips verzameld in de afgelopen jaren voor het plannen van een newbornshoot. 

Timing is belangrijk

De timing voor het plannen van een newbornshoot is belangrijk. Meestal plan ik een shoot in de eerste twee weken na de geboorte van jouw kleintje. Tijdens deze periode slapen baby’s nog veel en zijn ze flexibeler in het poseren. Dit zorgt natuurlijk voor de allerschattigste foto’s. Bovendien zijn ze tijdens deze eerste weken meestal rustiger en hebben ze minder last van ongemakken.

Note: Uiteraard is het altijd mogelijk en helemaal niet erg om later een newbornshoot te plannen. Soms past een afspraak niet in de planning of wil je nog even wachten op een ander moment. Ik leg soms mini’s vast die 3 maanden of ouder zijn! 

Flexibiliteit is handig

Hoewel het ideaal is om de newbornshoot binnen de eerste twee weken te plannen, is het ook onvoorspelbaar wanneer je baby wordt geboren. Het is mogelijk dat de baby te vroeg of te laat wordt geboren, waardoor de planning verandert. Tijdens het plannen van de newbornshoot zetten we samen al een datum vast. Mocht het toch iets anders lopen, dan is het mogelijk om de afspraak te verplaatsen. 

Creëer een comfortabele omgeving

Een comfortabele omgeving is essentieel voor een newbornshoot. Zorg ervoor dat de ruimte waarin de shoot plaatsvindt, meestal de slaapkamer, warm en gezellig is. Pasgeborenen hebben de neiging om zich prettiger te voelen in een warme omgeving. Zet de verwarming hoger en zorg voor voldoende dekens om je mini warm te houden tijdens de shoot.

Wees voorbereid op voeding en dutjes

Tijdens een newbornshoot is het belangrijk om rekening te houden met de voedings- en slaapschema’s van jouw baby. Zorg ervoor dat jouw mini gevoed en uitgerust is voordat de shoot begint. Dit voorkomt dat hij of zij humeurig wordt tijdens de shoot.

Plan op tijd

Wil je er zeker van zijn dat je een plekje hebt voor jouw newbornshoot? Reserveer dan op tijd! Stuur me een berichtje met jouw uitgerekende datum, zodat ik deze kan noteren in mijn agenda. Last-minute afspraken zijn ook mogelijk, maar ik kan dan niet garanderen of er nog ruimte is in mijn agenda. 

Even een shoutout naar dit te lieve behang. Is toch te cute!⁠ Het behang is van Pimpelmees en Jollein Official. Uit de collectie: Bosdieren behang. 

Wil je meer tips lezen? Hier heb ik nog 8 tips bij een newbornshoot voor je geschreven. 

Deel dit bericht

Wanneer een newbornshoot plannen?