Liefdevol-Fotografie-newbornshoot-Luca-blog-5

8 tips bij een newborn lifestyle shoot

Ja! Het is bijna zover, de newbornshoot voor jouw kleine mini(‘s) staat gepland! Om goed voorbereid te zijn voor de newborn lifestyle shoot, heb ik een aantal tips voor je opgeschreven. Let’s go!

  1. Opgeruimd staat netjes

Tijdens een newborn lifestyle shoot gaan we op fijne en rustige plekken in huis fotograferen. Vaak is dit op de slaapkamer en/of in de huiskamer. Om tot het mooiste resultaat te komen, zijn overbodige spullen (lees: volle nachtkastjes, kleding en/of andere rommeltjes) niet nodig. Laat deze spullen achterwege en zorg ervoor dat de ruimtes zijn opgeruimd. (Ja, ik zet jullie aan het werk(!)). Het is zonde wanneer er op de foto’s spullen terug te vinden zijn die we liever niet willen zien. Denk erover na wat jij op de foto wilt, naast jouw lieve kleine mini. Jij weet de mooiste plekjes in huis. 

  1. Licht, lichter, lichtst

Heeft jullie slaapkamer/woonkamer veel licht? Dat is fijn! Ik fotografeer in jullie huis en heb zoveel mogelijk licht nodig. Een groot raam (of ramen) in de ruimte is een must. Hebben jullie ook nog inbetween gordijnen? Super! We bepalen tijdens de shoot waar de mooiste plekjes zijn. Vinden jullie het moeilijk om te bepalen of er voldoende licht is? Laat het me dan even weten. 

  1. Dekbedovertrek, kleedjes en spreien

Gebruik een licht, wit of een andere zachte (pastel)tint dekbedovertrek. Kleedjes, of een sprei zijn ook bruikbaar. Het liefst met zo min mogelijk en/of geen drukke prints. We willen graag jullie mini in de spotlights en op deze manier verminder je aanwezigheid van andere dingen. Mooie kussens zijn natuurlijk wel leuke stylingitems. 

  1. Warme temperatuur

Zet de verwarming een stukje hoger. Waarom? Jouw kleine mini heeft een warme omgeving nodig tijdens de shoot. Wanneer de sokjes en het rompertje uit gaan, is het fijn voor je baby dat de overgang niet te koud is. Jullie baby ligt bijna helemaal bloot en dan is een warme temperatuur essentieel. Zet de verwarming dus een paar graden hoger.

  1. Styling tips

Zorg ervoor dat ook jullie net zo goed gestyled zijn als jullie baby. Want óók jullie gaan op de foto als gezinnetje, inclusief broertjes en zusjes. Kies voor overeenkomende tinten en zachte, neutrale en lichte kleuren. Voor een fijne sfeer in jullie foto’s kun je voor een kleurenpalet met de kleuren beige, zandkleur en wit/créme kiezen. Aardetinten passen hier ook goed bij. Ik vertel meer over kledingadvies in deze blog speciaal voor een newborn shoot. Vermijd kleding met drukke prints, grote teksten of felle kleuren. Wil je een item uit de Client Closet lenen? Laat het dan even weten in je berichtje.

  1. Hydrofiele doeken

Ik heb eventueel (hydrofiele) doeken waarvan je kosteloos gebruik mag maken. Hierin kunnen we jullie kleine inwikkelen en de doeken gebruiken als achtergrond. Heb je zelf mooie (hydrofiele) doeken? Leg ze dan even apart, wellicht kunnen we ze gebruiken tijdens de shoot. 

  1. Hongerige buikjes 

Ik raad aan om de kleine van te voren te voeden, op deze manier zijn er geen hongerige buikjes. Uiteraard is er ruimte om je baby nog een keer te voeden wanneer dat nodig is. Maar op deze manier kunnen we direct aan de slag!

  1. Reserveer op tijd

Wil je zeker weten dat je een plekje hebt? Reserveer dan op tijd. Stuur mij een berichtje met je uitgerekende datum, zodat ik deze kan noteren in de agenda. Ik houd rond deze datum rekening met het plannen van jouw newbornshoot, zodat je zeker weet dat er een plekje vrij is. Last-minute kan uiteraard ook, maar dan kan ik niet garanderen of er nog ruimte is in de agenda. 

Heb je nog vragen of weet je iets niet helemaal zeker? Stuur me een berichtje zodat ik je kan helpen. Nu is het aftellen tot de newborn lifestyle shoot, woehoee! 

Deel dit bericht

8 tips bij een newborn lifestyle shoot