Newborn kledingadvies kleurenpallet-Liefdevol Fotografie-header-2

Kledingadvies bij een newborn shoot

Yeash, wat leuk dat jij een newborn shoot bij mij hebt geboekt! Jullie lieve kleine mini vastleggen in een liefdevolle setting. De liefde voor elkaar, pure emoties en alle snoezige details worden gefotografeerd tijdens een newborn lifestyle shoot. Om te zorgen dat de newborn shoot tot in de puntjes is gestyled, heb ik een aantal kledingtips voor je. Klaar voor?

  1. Kies een kleurenschema voor je shoot

Stel een kleurenschema op voor jullie kleding. Een kleurenschema bestaat uit meerdere (verschillende) kleuren die goed bij elkaar passen. Als basis kun je denken aan zachte neutrale tinten. Bij donkere en felle kleuren kan de kleur op de huid reflecteren en dit zorgt ervoor dat de foto’s donker/fel worden. Een mooi kleurenpalet zou hierbij kunnen zijn: beige, zandkleur en wit/créme of verschillende kleuren wit. 

Newborn-kledingadvies-kleurenpallet-Liefdevol-Fotografie-1

Een andere mooie basis kleurenschema voor een newborn shoot zijn de bruintinten. Met deze kleuren krijg je warme foto’s en een zachte uitstraling. Hierbij kun je denken aan outfits in natuurtinten zoals bruin, beige, ecru, khaki en/of terracotta. 

Newborn-kledingadvies-kleurenpallet-Liefdevol-Fotografie-2

Toch een wat koelere sfeer? Draag dan de koelere tinten zoals groen, grijs en blauw. Uiteraard te combineren met zwart en beige. 

Newborn-kledingadvies-kleurenpallet-Liefdevol-Fotografie-3

De aardetinten zijn een warmere versie van de koele kleuren. De groene ondertoon zorgt voor een rustige sfeer. 

Newborn-kledingadvies-kleurenpallet-Liefdevol-Fotografie-4

Uiteraard kun je meerdere kleuren combineren, maar zorg ervoor dat je vooral rust houdt. We willen je mini in de spotlights en niet een knipperende kerstboom! Deze tips gelden overigens niet alleen voor jullie baby(‘s), maar ook voor jullie zelf. Donkere en felle kleding zorgt ervoor dat de foto’s een grotere contrast krijgen. 

Newborn-kledingadvies-kleurenpallet-Liefdevol-Fotografie-5
  1. Babyhuidje en huidcontact

Tijdens een shoot neem ik een aantal attributen mee, waaronder hydrofiele doeken en kleedjes. Met deze hydrofiele doeken kunnen we je newborn met een ontbloot bovenlijfje inbakeren. Liefdevolle en pure beelden leveren deze combinatie op. 

Je kunt er ook nog voor kiezen of je ook huid op huid op de foto wilt. Wat betekent dit nou precies? Samen met je kleintje kun je de borstvoeding vastleggen, vaak speciaal in de kraamtijd waarin jullie bevinden. Of het kleine bovenlijfje tegen je aan houden tijdens de shoot. Een prachtige setting. Geef het vooral aan tijdens de shoot! 

  1. Pas op met dezelfde tinten als de huid

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, kun je het beste kiezen voor neutrale tinten. Heeft het huidje van je baby veel roze en rood in het gezichtje? Pas dan op met rode, oranje en rode tinten in de kleding. Heeft jouw kleintje meer een bruintint? Ga dan niet voor bruine kleuren. Dit versterkt de roze of bruine tint van jouw lieve mini. Probeer met kleuren contrast te maken met de huid van je kindje.

  1. Ga voor laagjes en textuur

Ga voor kleding waarin je je comfortabel in voelt en aansluit op je lichaam. Door diepte te creëren met texturen, zorg je ervoor dat de structuren niet aan de foto afleiden. Combineer! Kies een linnen pakje met een gebreid vestje. Een trui met een katoenen romper. Het mutsje en de sokjes van rib en wellicht een haarbandje met bloemetjes. En onthoud: al deze kledingstukken kunnen bestaan uit neutrale tinten.  

  1. Laat drukke prints, teksten en logo’s achterwege

Nog een laatste tip die ik je wil meegeven: vermijd de drukke prints, logo’s en teksten. Jouw mini mini heeft de focus en niet alle hysterische prints die op de kledingstukken bevinden. Dat schattige pakje hoef je dus echt niet weg te gooien, maar laat hem liever liggen op de plank. Het zal vooral gaan afleiden en dat is iets wat we niet willen!

Hier nog alle tips op een rij:

  1. Kies een kleurenschema voor je shoot
  2. Babyhuidje en huidcontact
  3. Pas op met dezelfde tinten als de huid
  4. Ga voor laagjes en textuur
  5. Laat drukke prints, teksten en logo’s achterwege

Nog meer kledingtips nodig voor jouw newborn shoot? Hier heb ik nog 7 tips voor je! Heb je nog vragen? Stuur me gerust een mailtje op appje. In deze blog deel ik nog handige tips bij het voorbereiden van een newborn shoot.

Wil je tijdens je shoot bijzondere items aan? In mijn Client Closet kun je veel jurken en kimono’s vinden die je mag dragen tijdens een shoot!

Deel dit bericht

Kledingadvies bij een newborn shoot